Motefotografi

Neste oppgave

Fotoserie av Tilde Enerud Ødegården
Prosessrapport

Til min fordypningsoppgave har jeg tatt motebilder i studio og laget en fotobok med bildene. Bildene jeg har tatt er inspirert av Corinne Day (1965-2010) som var en britisk motefotograf. Hun ble kjent for å ha forvandlet motefotografering fra en svært glamorøs til en mindre glamorøs og mer hverdagslig form. Hun bidro til å innvie en ny æra med realisme innen motefotografering som ble kalt “grunge”. I den praktiske delen av min fordypningsoppgave valgte jeg å bruke noen av de virkemidlene hun brukte i sine bilder i mine egne bilder. Jeg valgte å ikke kopiere eller etterligne hennes bilder, men heller ta bilder inspirert av dem, og prøve å få den estetikken som er i bildene til Corinne Day. Jeg har blant annet brukt mye duse farger, korn på bildene og kontraster.