Hevn med stil

Neste oppgave

Kortfilm av Mia Sunniva Ø Krokaas
Prosessrapport

«Hevn med stil» er en trailer inspirert av 80-talls klassikeren «Skulk med Stil» av John Hughes (1986). Jeg ble inspirert av Hughes fortellerteknikk med bruddet på den fjerde veggen, de kjappe replikkene, karakterene, klippingen og humoren. Med denne inspirasjonen lagde jeg traileren til den imaginære filmen «Hevn med stil». Filmen handler om tre barn som skal ta hevn på fienden deres, bonden Gregers. Karakterene i filmen er en speiling av Skulk med Stils karaktersammensetting. Hovedrollen Velma Bang speiler Hughes karismatiske Ferris Bueller. Velmas venner Lasse og Kasper, er som Cameron og Sloane for Ferris. Sammen skal de ta hevn på bonden Gregers, en speiling av rektor Ed Rooney, som på sitt lag har Emma, som er en speiling av Jeanie Bueller. Karakteren jeg la til utenom de orginale karakterene er Velmas storebror Siggen, som ufrivillig blir den avgjørende brikken i Velmas hevngjerrige plan. I min oppgave ville jeg samle noen av de kuleste grepene fra Hughes fortellermåte i «Skulk med Stil» i et kort format, og resultatet ble traileren «Hevn med Stil». Vår fjerde vegg: Jeg håper du liker den;)