Dansefotografi

Neste oppgave

av Agathe Solveig Vangsnes
Prosessrapport

I min fordypningsoppgave har jeg tatt for meg dansefotografen Jordan Matter som har vært en stor inspirasjon for meg til fordypningsoppgaven. Noe som Matter klarer å få frem i bildene hans er bevegelsene i bildene ved å trykke på det rette øyeblikket, som skaper det unike resultatet, og ikke minst det kunstneriske ved bildene. Matter er også kjent for å utprøve dansere til å gjøre all slags ting for å vise hva unge dansere er fylt med som muligheter og lidenskap. 

Hvorfor jeg valgte å skrive en oppgave om Jordan Matter, og forsøke meg selv som en dansefotograf er fordi jeg selv er danser som også har studert dans i over 10 år. I den praktiske oppgaven fotograferte jeg freestyle, sports, og ballettdansere. Jeg fikk da opplevd hvordan det er å være en dansefotograf akkurat som Jordan Matter.